Miután reggel felkeltem, az a látvány fogadott, hogy leesett a hó! Nem igazán ért nagy meglepetésként, ugyanis esett már akkor is, amikor lefeküdtem, napokkal ezelőtt már mondták, hogy fog esni, és különben is tél van, ilyenkor azért annyira nem meglepő jelenség ez. Természetesen a Facebookon rengeteg bejegyzés volt, hogy esett a hó, ehhez már hozzá kellett szokni. Van aki ennyire örül neki, van aki unatkozik és sokan vannak olyanok is, akik azt hiszik egyedül élnek ezen a bolygón, így mindenképp meg kell osztani azt, amit mindenki tud! Még arra sem igazán kaptam fel a fejem, hogy közlekedési káosz alakult ki, mert egyrészt valóban van sok vidéki út, ami eléggé eldugott helyen van, másrészt ha három percig esik az eső, Budapesten akkor is a másfélszeresére nő a menetidő. Nade ami hűha:

A mai napon ingyenesen lehet igénybe venni a BKV szolgáltatását!

Atyaéég! Úristen, katasztrófahelyzet, szükségállapot, későn bekövetkezett (vagy korán jött, kinek mi) világvége!

Namost: január közepe van. Tél. Nem először van ilyen. Télen hideg van, télen esik a hó. Télen megfagy a víz (meg a sör, ha idejében nem viszi az ember fűtött helyre - a gyomrába), télen csúszik az út. Minden évben van tél. Sőt: minden év januárjában tél van. Nem emlékszem, hogy valaha hallottam volna, hogy nyár volt januárban, legalábbis itt nem. Ha júliusban esik le 30 cm hó, akkor megértem, hogy "váratlanul" ér mindenkit, de így azért ez elég necces. Elhiszem, hogy mindenhonnan nem lehet azonnal eltakarítani a havat, elhiszem, hogy sok helyet elzár a külvilágtól, de most Budapestről beszélünk. Elszomorít, hogy még mindig itt tartunk, hogy képtelenség egy olyan időjárási jelenségre idejében reagálni, ami normális az év adott időszakában. Mert ugye télen havat, meg hideget várunk. Amíg nem jön a hó, addig örülünk (már aki), miután leesett, alkalmazkodunk hozzá és van aki még örül is neki. Tény, nem jó havat takarítani, nem jó hóban vezetni sem. De nem ér váratlanul. Mint ahogy az sem, hogy ilyenkor megnő a menetidő, főleg reggel, amikor amúgy is elég nehéz közlekedni, pláne autóval. Ezen az alapon a reggeli és esti csúcsidő idején is ingyenessé lehetne tenni a BKV-zást, ezzel a megoldással a közlekedési dugók ellen is fel lehetne lépni. hó.jpg

Persze másrészről meg ne elégedetlenkedjünk: ez egy szép gesztus megoldás volt a BKV-től, legalább ennyivel megpróbálták megkönnyíteni az emberek életét (továbbá ezzel a megoldással a mai napon nagyjából a szolgáltatás értékének megfelelő árat kértek az utazáshoz....). Ez a poszt nem is ez ellen a megoldás ellen van, csupán eszembe jutott, hogy mennyire szánalmas az, hogy ez a helyzet egyáltalán kialakulhatott.

Szerző: KisPeye  2013.01.14. 23:11 Szólj hozzá!

Címkék: bkv tél káosz wtf

A bejegyzés trackback címe:

https://amiatoronybolkifer.blog.hu/api/trackback/id/tr345018889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása